Cartofi XS

S-a creat un ambalaj pentru cartofi in special pentru cartofii mici de calibru 30-45 mm ce se vand ca si o specialitate. Clientii și in acest caz avand o rețetă recomandată.

 

Cartofi XS cu ulei de masline si patrunjel verde

 

Ingrediente:

1 kg cartofi X-tra small

2 linguri ulei de masline

1 legatura patrunjel verde

4 gr sare roz de Himalaya

 

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii XS si se dau in clocot in 1.5 l apa. Se scurg bine si se sterg de excesul de apa cu un prosop de hartie, apoi se aseaza intr-o tava, ii zdrobim usor cu o furculita,  adaugam peste ei  2 linguri ulei de masline si sarea si ii dam la cuptor pana cand se rumenesc usor. Dup ace se scot din cuptor, adaugam peste ei patrunjel verde tocat (se poate si din congelator daca nu gasiti proaspat), pentru o aroma deosebita dar si pentru un plus de culoare.

 

Se pot servi alaturi de un pui rumenit sau friptura de porc.

 

Pofta mare!

 

 

Cartofi XS cu rozmarin si boia afumata

 

Ingrediente:

1 kg cartofi X-tra small

1 lingurita rozmarin uscat

1 lingurita boia afumata

2 linguri ulei de floarea soarelui

4 gr sare

 

Mod de preparare:

Spalam bine cartofii XS si ii punem in 1.5-2 l de apa sa fiarba, aproximativ 10-15 minute. Ii curatam apoi de coaja si ii asezam intr-o tava, adaugam peste ei sarea , boiau, rozmarinul uscat, usor maruntit si cele 2 linguri de ulei, amestecam  totul bine apoi ii dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute, la foc potrivit.

 

Se pot servi cu mozzarella rasa deasupra sau alaturi de o friptura proaspata la cuptor.

 

Pofta mare!