Produse

  • Servicii
  • Servicii
  • Servicii
  • Servicii

Cartofi pentru consum

  • Bellarosa

    cartof roșu • timpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B (păstrează intactă forma tuberculului in timpul gătirii, cu un caracter ușor făinos)

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Rezistență la râia neagră: rezistentă

    Forma tuberculului: ovală

    Adâncimea ochilor: nu foarte superficială

    Coaja: roșie, netedă

    Culoarea miezului: galben-deschis, cremos

    Productivitate la hectar: foarte ridicată

    Dimensiunea tuberculului: foarte mare

    Calități de consum: ridicate

    Decolorare după preparare: foarte redusă

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – mozaicarea și pătarea frunzelor:foarte ridicată

    Virușul răsucirii frunzelor(PLRV): foarte ridicată

    Râia comună: ridicată

    Putregaiul umed al tuberculului: bună

    Mana cartofului: bună

    Pătarea ruginie: bună

    Sensibilitate la lovituri mecanice: redusă

    Repaus germinativ: depozitare foarte bună

  • Red Fantasy

    cartof roșu • semitimpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B ,tip făinos

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Forma tuberculului: ovală spre alungită

    Adâncimea ochilor: superficială

    Coaja: roșie

    Culoarea miezului: galben-intens

    Calități de consum: ridicate

    Decolorare după preparare: redusă

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – mozaicarea și pătarea frunzelor: ridicată

    Virușul răsucirii frunzelor(PLRV): ridicată

    Râia comună: ridicată

    Putregaiul umed al tuberculului: ridicată

    Mana cartofului: ridicată

    Pătarea ruginie: medie spre ridicată

    Sensibilitate la lovituri mecanice: ridicată

    Repaus germinativ: ridicat, (depozitare foarte bună)

  • Jelly

    cartof alb • mediu-timpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO3 + RO5

    Rezistență la râia neagră: rezistent

    Forma tuberculului: ovală

    Adâncimea ochilor: foarte superficială

    Coaja: netedă, galben deschis

    Culoarea miezului: galben

    Productivitate la hectar: foarte ridicată

    Dimensiunea tuberculului: mare spre medie, tuberculi uniformi

    Calități de consum: ridicate și ferme

    Decolorare după preparare: foarte scăzută

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – mozaicarea și pătarea frunzelor:foarte ridicată

    Virușul răsucirii frunzelor(PLRV): medie spre ridicată

    Râia comună: ridicată

    Putregaiul umed al tuberculului: ridicată

    Mana cartofului: ridicată

    Pătarea ruginie: ridicată

    Sensibilitate la lovituri mecanice: medie

    Repaus germinativ: ridicat, depozitare foarte bună

    Proprietăți de procesare: foarte potrivit pentru cartofi prăjiți

  • Ultra

    cartof alb • semitimpuriu

    Rezisteță la nematozi: RO1

    Rezistență la râia neagră: imun

    Forma tuberculului: lung ovală

    Adâncimea ochilor: superficială

    Coaja: galben

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: foarte buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari

    Calități de consum: textură fermă, substanta uscata mare

    Decolorare după preparare: fara decolorare

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – puțin sensibil

    Râia comună: puțin sensibil

    Mana cartofului: puțin sensibil

    Repaus germinativ: ridicat, depozitare foarte bună

  • Laperla

    cartof alb • foarte timpuriu

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Rezistență la râia neagră: imun

    Forma tuberculului: rotund spre oval

    Adâncimea ochilor: superficială

    Coaja: alb gălbui

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: foarte buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari

    Calități de consum: textură fermă, substanta uscata mica

    Decolorare după preparare: fara decolorare

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – puțin sensibil

    Râia comună: moderat sensibil

    Mana cartofului: puțin sensibil

    Repaus germinativ: recomandat de a se vinde direct din camp, fiind un cartof timpuriu.

  • Labella

    cartof roșu • semitimpuriu

    Rezisteță la nematozi: RO1

    Rezistență la râia neagră: imun

    Forma tuberculului: lung oval

    Adâncimea ochilor: superficială

    Coaja: roșie

    Culoarea miezului: galben

    Productivitate la hectar: foarte buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari

    Calități de consum: textură fermă, substanta uscata medie

    Decolorare după preparare: fara decolorare

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – puțin sensibil

    Râia comună: moderat sensibil

    Mana cartofului: moderat sensibil

    Repaus germinativ: se pastrează foarte bine.

  • Red lady

    cartof roșu • semitimpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Rezistență la râia neagră: imun

    Forma tuberculului: lung oval

    Adâncimea ochilor: superficiali la mediu

    Coaja: roșie

    Culoarea miezului: galben

    Productivitate la hectar: foarte buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari

    Calități de consum: textură fermă, substanta uscata mică-medie, Recomandat pentru piure.

    Decolorare după preparare: mică

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: mare

    Mana cartofului: mare

    Repaus germinativ: mediu-lung

  • Riviera

    cartof alb • extra-timpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Rezistență la râia neagră: imun

    Forma tuberculului: oval rotunjită

    Adâncimea ochilor: superficiali la mediu

    Coaja: galben

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari și atractivi

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: mare

    Mana cartofului: sensibil

  • Arizona

    cartof alb • semitimpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): B

    Rezisteță la nematozi: RO1+RO4

    Rezistență la râia neagră: rezistent

    Forma tuberculului: ovali mari

    Adâncimea ochilor: superficiali la mediu

    Coaja: galbenă și netedă

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari și atractivi

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: mare

    Mana cartofului: mediu sensibil

  • Carrera

    cartof alb • timpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): AB

    Rezisteță la nematozi: RO1

    Rezistență la râia neagră: rezistent

    Forma tuberculului: oval

    Adâncimea ochilor: superficiali

    Coaja: galbenă și netedă

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari și atractivi

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: medie

    Mana cartofului: mediu sensibil

    Repaus germinativ: mediu-lung

  • Memphis

    cartof roșu • semitimpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): AB

    Rezisteță la nematozi: RO1

    Rezistență la râia neagră: rezistent

    Forma tuberculului: oval

    Adâncimea ochilor: superficiali

    Coaja: roșie

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari și atractivi

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: medie

    Mana cartofului: mediu sensibil

    Repaus germinativ: lung

  • Volumia

    cartof alb • timpuriu

    Proprietăți culinare (EAPR): AB

    Rezisteță la nematozi: RO1

    Rezistență la râia neagră: rezistent

    Forma tuberculului: oval

    Adâncimea ochilor: superficiali

    Coaja: galben

    Culoarea miezului: galben deschis

    Productivitate la hectar: buna

    Dimensiunea tuberculului: tuberculi mari și uniformi

    Rezistențe la virusi si boli:

    Virusul Y: (PVY) – medie

    Râia comună: medie

    Mana cartofului: mediu sensibil

    Repaus germinativ: mediu