Cartofi speciali

Cartofii speciali se ambalează in saci de 2,5 kg. Fiind o varianta mai scumpa de ambalare, saci având și un mâner. Informațiile se tipăresc direct pe ambalaj. Clientul având posibilitatea de a citi si o rețetă recomandată.

 

 

CARTOFI ALBI PENTRU COPT

 

Nutritie:

 

Valoare energetica medie pentru 100 g : 355 kj -85 kcal

 

Valoare nutritionala pentru 100 g:

 

Proteine: 2 g

Glucide:19 g

Lipide: 0.1 g

 

Recomandarea noastra:

 

Ingrediente:

10 cartofi albi pentru copt

250 gr bacon

250 gr cascaval felii

200 gr cascaval ras

½ pachet de unt

sare

 

Mod de preparare:

 

Se curata cartofii de coaja si se taie felii pe verticala cu un cutit dar nu pana jos, se pastreaza forma cartofului. Se sareaza.  In taieturi se aseaza cate o feliuta de bacon , una de cascaval.

Se unge un vas yena cu unt, apoi se pun cartofii. Se pun bucatele de unt printre ei si cascavalul ras deasupra. Se pune capacul peste vas, se pune la cuptor pentru 40 de minute cu capac, apoi se da jos capacul si se lasa sa se rumeneasca putin.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

 

 

CARTOFI ALBI PENTRU FIERT

 

Nutritie:

 

Valoare energetica medie pentru 100 g : 355 kj -85 kcal

 

Valoare nutritionala pentru 100 g:

 

Proteine: 2 g

Glucide:19 g

Lipide: 0.1 g

 

Recomandarea noastra:

 

Ingrediente:

6 cartofi albi pentru fiert

2 oua

70 gr carnati chorizzo picanti ( sau carnati picanti unguresti)

¼ lingurita cimbru uscat , sau oregano

1 varf lingurita boia afumata sau dulce

1 lingura ulei

sare, piper negru

 

Mod de preparare:

 

Se taie cartofii cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana sunt facuti, dar sa nu se sfarama cand introduceti furculita in ei. Se taie carnatul jumatati de rondele, se pun intr-o tigaie fara adaos de grasime, la foc mic. Se prajeste doar pana cand isi lasa grasimea, nu-l lasati sa se faca crocant. Se scot feliile pe o farfurie.

In tigaie trebuie sa aveti suficienta grasime sa acopere fundul. Se adauga uleiul, cimbrul sfaramat intre degete si boia, se amesteca. Se adauga cartofii scursi.

Tigaia se trage de pe foc si se amesteca bine. Se condimenteaza cartofii cu sare si piper negru macinat. Se adauga feliile de chorizzo.

Se impart cartofii in doua boluri mari largi, termorezistente. In mijloc se sparge cate un ou, condimentat cu sare si piper.

Vasele se dau la cuptor, la 200C, pentru 15 minute, doar pana cand albusul este facut, insa galbenusul e moale.

Serviti imediat.  Oul se rupe cu furculita si galbenusul se amesteca cu cartofii.

 

 

CARTOFI ROSII PENTRU PRAJIT

 

Nutritie:

 

Valoare energetica medie pentru 100 g : 355 kj -85 kcal

 

Valoare nutritionala pentru 100 g:

 

Proteine: 2 g

Glucide:19 g

Lipide: 0.1 g

 

Recomandarea noastra:

 

Ingrediente:

1 kg cartofi rosii pentru prajit

4 linguri de ulei de masline

3 linguri de otet balsamic

1 lingura mustar Dijon

6 linguri mari de grasime sau ulei de masline

sare

6 linguri mari de bere neagra

2 cepe mari rosii taiate rondele

 

Mod de preparare:

 

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare pentru 15 minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Se lasa sa se raceasca si se pun la frigider pana a doua zi.

Se taie cartofii in cuburi si se amesteca cu uleiul de masline , otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga jumatate din cantitatea de cartofi si se sareaza dupa gust. Se soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Apoi se adauga 3 linguri de bere si jumatate de cantitatea de ceapa si se mai gateste pana cand berea se evapora. Se reduce flacara la foc mic si se mai prajeste pana cand cartofii sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Se toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si se amesteca bine, sa se omogenizeze. Tigaia se ia de pe foc, se sareza si se pipereaza dupa gust.

Se repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi se adauga intr-un bol si se servesc cu rondele de ceapa.